С какво лазерната епилация превъзхожда фотоепилацията?

Лято е и въпросът за качествената епилация е на фронталната линия. Имате колебания между двата най-популярни метода за обезкосмяване – фотоепилация и лазерна епилация пловдив? Всъщност разликата между тях е значителна и преди да си изберете, трябва да се запознаете с основните им характеристики.

 

Фотоепилация

В принципа си на действие тя наподобява лазерна епилация пловдив. И с фотоепилация може да се постигне отстраняване на окосмяването за постоянно. И тук светлината избирателно се абсорбира от меланина, съдържан в космите. Импулс от определен спектър на светлинна енергия попада върху кожата, косменият фоликул го поглъща, нагрява се и се унищожава. Къде да търсим съществената разлика? При фотоепилацията се прилага светлинно облъчване на много по-широк диапазон, в сравнение с лазера. Да се осигурят високи показатели на мощността при такъв обхват на действие е трудно, а и може да бъде опасно за пациента. По тази причина се използва много по-ниска мощност, което пък е за сметка на ефективността.

 

Противопоказания

Поради факта, че двата метода се основават на един и същ принцип, а именно фототермолизата, противопоказанията им са практически идентични:

  • Най-важното сред тях е повишената чувствителност на кожата към светлина, която може де бъде вродена или придобита вследствие употребата на някои лекарства.
  • Не е желателно да се подлагате на която и от двете епилации, ако естественият цвят на кожата ви е много тъмен, ако имате множество бенки, родилни петна или брадавици, както и татуировки.
  • При бременност или кърмене също е добре да се въздържите от такъв тип обезкосмяване.

 

Лазерна епилация пловдив

Това, с което превъзхожда фотоепилацията, е съчетанието на ефективност и безопасност. Тя по никакъв начин няма вредно влияние върху кожата. Лазерният апарат може да бъде настроен според вида на кожата и на окосмяването и така няма опасност от изгаряния. Със сигурност преди самата процедура вие ще бъдете консултирани от лекар, който ще вземе всички превантивни мерки, за да бъдат предотвратени отрицателни ефекти.

Лазерна епилация

Posted from Plovdiv, Plovdiv Province, Bulgaria.