Окосмяване по лицето при жените

Не съществува жена без окосмяване по лицето. Когато то се състои от косми – тънки и бледи на цвят, те са де факто невидими и все едно ги няма. Лошото идва, когато по лицето внезапно започват да се появяват гъсти и лесно забележими косми. Да, тогава жените могат да загубят и съня си от безпокойство и са готови на борба с всички възможни средства.

 

Причините по миловидното ви лице да се появят отблъскващите косми могат да бъдат различни:

 

  • Най-често това се случва при нарушаване баланса на хормоните – нарастване на количеството мъжки полови хормони (тестостерон и андростерон) в кръвта. Това може да следва от приема на определени лекарства – противозачатъчни, костикостероиди и други. Не е изключено да се дължи и на продължителен стрес или хронична умора.
  • Промените на хормонално ниво в тялото също са причина за прекомерно окосмяване при жените (през пубертета, по време на бременност или менопауза, при заболявания на яйчниците или на надбъбречните жлези).

Възможно най-адекватният съвет е да не увеличавате наплива пред салона за красота, а да посетите специализиран център за епилация, където да се консултирате с вещо медицинско лице – изясняването на проблема ще ви подейства здравословно като ви даде спокойствие, пък и ще спестите много време и усилия.

 

А сега накъде?

Много са методите, които жените използват, за да премахнат космите от лицето си.

     Бръсненето – почти ежедневно практикувано от мъжете, не е препоръчително при жените, тъй като води до промяна в структурата на косъма, който става по-дебел и твърд.

Скубането – неговият инструмент – пинсетата, е притежание на всяка жена.

Не ви струва нищо… освен болка и възможни усложнения под формата на възпаления.

Кола-маската се прилага и в домашни условия, намалява растежа, но изисква огромно търпение и усилия на волята, защото е силно болезнено средство.

Електролизата дава резултати при отстраняването на единични косми, но има богат списък с противопоказания и не подхожда на жени, които не издържат на болка.

     Лазерна епилация – единственият резултатен метод, премахващ космите от лицето без болезнени мъчения. А и след нея кожата изглежда идеално поддържана, а луничките избледняват.

Posted from Plovdiv, Plovdiv Province, Bulgaria.