Лазерна епилация

Лазерна епилация пловдив с напредване на календара и все по-топлите слънчеви дни, дрехите които носим, стават все по-къси и ефирни. Всеки иска да изглежда добре на плажа, с хубав тен и в перфектна форма. Тук се появяват и малките неудобства, свързани с поддържането на гладко тяло с блестяща и сияйна кожа, без следа от нито едно косъмче.

Различни са методите и средствата за епилация, но само единици от тях дават качествени и трайни резултати. Постоянното епилиране, бръснене или употреба на кола маска са не само досадни, но и оказват негативно влияние върху кожата. Но има метод, който носи неуспорим ефект. Това е лазерна епилация. Методиката включва обработка на луковицата на косъма с лазерен лъч с определена дължина на вълната, мощност и интензитет. Това води до разрушаване на фоликула на космената луковица и трайно обезкосмяване.

Съществуват различни видове лазери, като най-съвременният и усъвършенстван лазер безспорно е Aлександрит. Този вид лазер работи с дължина на вълната 755 nm , което го прави изключително мощен. Благодарение на това времето за обработна на дадена зона намалява, а от там и страничните ефекти, като зачервяване и парене на кожата. Плътността на лазерния сноп дава възможност да се действа само на космения фоликул, което от своя страна щади епидермиса на кожата, които при другите видове лазери се обработва наред с космените луковици, той като техните снопове не са с толкова голяма плътност на лъча. Александрит дава чудесни резултати при всички видове кожа, но най-добри са постиженията при хората със светла кожа и тъмно окосмяване. Неговият ефект зависи от количеството на меланина в клетките. Още едно негово предимство е бързият възстановителен период на третираните участъци и липсата на болка след манипулациите.

Резултатът от всичко това е кратки и безболезнени процедури и гладки крака за много дълго време. Лазерна епилация с александрит е доказано най-иновативната и безвредна технология за трайно обезкосмяване, която науката може да ни поднесе.