Лазерна епилация – методи

александритен лазер армада
Всяка една жена, а по лични наблюдения и мъже, искат да имат идеално гладка кожа. Преди години това е било почти невъзможно, а и често пъти съчетано с болка и много пари.
Основните типове лазери за епилация към днешна дата са три основни: Александрит, Неодимиаг и Диоден. Всеки от тях е различен и дава различни резултати при различните типове на кожата и пигментация на косъма.
Най – популярна е лазерната епилация с Александрит. Често използван е не само у нас, а и чужбина, заради изключителните му и положителни страни. Той е подходящ за всеки тип кожа, а и за косми с различна дебелина. Лазерния лъч премахва всеки вид косми, които имат пигмент. Именно затова бели и много светло руси косми не се премахват с лазерна епилация. Има отлично въздействие върху тъмни и плътни косми, както и много добро въздействие върху светли и тънки косми. Напълно безвреден е, а клиентите не усещат почти нищо по време на процедурата. Дори напротив, изпитват известна доза комфорт по време на терапията. Това се дължи на факта, че е необходима по – ниска плътност на енергията, както и уникалната форма на импулса Arion с който при епилация се постига по – малко загряване на епидермиса. Това води до редуциране на болката. Непосредствено с това се прилага и охлаждане на кожата със студен въздух, което намалява болката и предпазва кожата от прекомерното загряване и нежелани странични ефекти. Той работи на принципа на селективната фототермолиза, т.е. не уврежда кожата, а само космения фоликул, а резултатите, които постига са дълготрайно обезкосмяване. Преди да приложите лазерна епилация върху тялото си е задължително да ви прегледа специалист, който да прецени от каква и колко на брой процедури имате нужда. Броя на процедурите зависи изцяло от пациента. Практиката показва, че са необходими минимум три процедури, но при някои хора с хормонална и генетична обремененост те могат да бъдат и повече.